Cursus Runningtherapie

Voor wie?

De cursus Runningtherapie is uitermate geschikt voor:

Cursusopbouw

Na aanmelding volgt er een afspraak voor een intake waarin je samen met de runningtherapeut bekijkt hoe je startsituatie is. We voeren een gesprek over je doelen en je motivatie en we testen ook je conditie en eventueel spanningsniveau. Dit gebeurt aan de hand van een vragenlijst en een conditietest (steptest).

Vervolgens maken we samen een plan op basis van je doelstellingen. Je krijgt advies over schoenen en kleding. Goede hardloopschoenen zijn van essentieel belang om blessures te voorkomen. Juiste kleding zit prettig en verhoogt het plezier tijdens bewegen.

De eerste sessie loop je samen met de runningtherapeut. Er wordt gekeken naar je ademhaling, looptechniek, loophouding en gedrevenheid! Daarna loop je in een loopgroep (max. 8 personen) onder begeleiding van de runningtherapeut. Samen lopen is namelijk gezelliger, je kunt elkaar stimuleren en ervaringen uitwisselen.

De cursus duurt 12 weken en je komt 2 keer per week (dinsdag en donderdag) naar de loopgroep. Er wordt gelopen in en rondom de Hoorneboegse heide. De trainingssessies kunnen bestaan uit een bosloop, duurloop, vaartspel of intervaltraining. We beginnen altijd met een warming-up en sluiten af met een cooling-down. Het is de bedoeling dat je 1 keer per week zelfstandig een trainingsloop doet. Je vorderingen en ervaringen houd je wekelijks bij in een logboek in de cursusmap.

Hoorneboegse Heide

De afronding

Aan het eind van de cursus volgt nogmaals de conditietest en een eindgesprek waarin resultaten, ervaringen en vervolgmogelijkheden worden besproken:

Boostergroep

Dit is een loopgroep speciaal voor mensen die de hele cursus Runningtherapie hebben gevolgd of voor ervaren lopers die behoefte hebben aan een stimulans of ruggensteun om te blijven hardlopen.

Kosten en eventuele vergoeding

De cursus Runningtherapie kost € 395,=

Inbegrepen:
Intake, cursusmap, 1 individuele trainingssessie, 24 groepstrainingssessies, telefonisch en/of e-mailondersteuning, eventueel ademhalingsoefeningen of ontspanningsoefeningen en coherentietraining.
Aan het eind van de cursus een evaluatiegesprek over de resultaten en advies over de vervolgmogelijkheden.

Download hier de folder in PDF.

logo ONVZ Zorgverzekeraar

Koester je kostbaarste bezit
Een goede gezondheid is een kostbaar bezit. Liefst een heel leven lang. Hierdoor kunnen mensen de dingen doen die voor hen belangrijk zijn. ONVZ Zorgverzekeraar koestert dat kostbaarste bezit. Daarom vergoeden zij in hun aanvullende verzekering Runningtherapie ter preventie van depressie. Voor voorwaarden en vergoedingen kunt u het beste contact opnemen met ONVZ.

Kijk voor eventuele vergoeding voor Runningtherapie bij andere ziektekostenverzekeringen in uw polis en informeer naar de voorwaarden.

Deelname Boostergroep kost € 150,=

Inbegrepen:
24 loopsessies 1 x per week (zaterdagochtend) + advies.

Inschrijven

Klik hier voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een intake.