Wie ben ik?

HAPTONOMISCH FYSIOTHERAPEUT EN RUNNINGTHERAPEUT- Roland Luykx

foto Roland

Mijn naam is Roland Luykx (28-08-1959) getrouwd en gezegend met twee prachtige zonen.

Achtergrond:

Ik heb 25 jaar werkervaring als fysiotherapeut in een particuliere praktijk en bij diverse gezondheidscentra. Sinds 1992 werk ik als haptonomisch fysiotherapeut met mensen met spanning- en stressgerelateerde klachten en psychosomatische klachten. Ik ben gefascineerd door de drijfveren van mensen, hoe we keuzes maken en hoe emotionele beleving, inzicht in persoonlijkheid en evenwicht in belasting en belastbaarheid factoren voor gezondheid en welbevinden zijn. Zelf ben ik altijd intensief met sporten en hardlopen bezig geweest. Vanuit die ervaring weet ik wat bewegen je kan opleveren.

In 2009 heb ik mijn persoonlijke inzichten en ervaringen uit mijn werk gebundeld. In het voorjaar van 2009 heb ik bij fysiotherapeut Simon van Woerkom en psychiater Bram Bakker de opleiding gevolgd tot gecertificeerd runningtherapeut. De start van Runningtherapie-hilversum is een logisch vervolg.

Motivatie:

Met hardlopen kun je mensen op een simpele, gezonde en effectieve manier balans teruggeven en gezondheid bevorderen, zelfs ziektes voorkomen. Het geeft plezier, vertrouwen en regie over eigen functioneren.

Er is maar één voorwaarde: Je moet het blijven doen om de effecten te blijven merken.

Run for your health and happiness